Avontuurlijke dag in TODI – The ultimate diving experience

Diede in TODI

Ongeveer honderd appjes in de groepsapp “Todi duiken” verder, ging op zondag 5 maart een flinke Calypso delegatie (25 man/vrouw/kind) duiken in Beringen/ België.

In de ruim beladen auto’s (gemiddeld 5 tot 6 man) werd onderweg gekletst over van alles en nog wat zodat de 2 uur durende reis omvloog. Bij binnenkomst spatte het enthousiasme om een avontuurlijke duik te nemen in het bad met een temperatuur van 23 graden ervan af. Het enthousiasme werd nog verder opgeschroefd door een kijkje via de enorme etalageramen op de eerste verdieping. Daar was een variatie aan tropische zoetwatervissen te zien en scholen van een groot formaat vegetarische vissoort verwant aan de Piranha.
De tassen werden opgeborgen in high-tech kluisjes waarbij het deurtje vaak wel dicht ging, maar niet meer open. Nadat iedereen zijn tas weer terug had, volgde een korte en krachtige briefing waarbij de boodschap ‘veel plezier’ was blijven hangen. In de kleedkamer voltrok zich weer een inmiddels bekend gevecht met een ander soort high-tech kluisjes. Met de lift waarbij veel sardines in een blik passen, werd het dek van het bassin op de 4de verdieping bereikt.

Duiken in TODI

Na het setje opbouwen zocht iedereen zijn buddy op en begon het avontuur in het gigantische duikbassin van 10 meter diep, 36 meter doorsnee met meer dan 6.200.000 liter water. Wat was het gaaf om zelf onderdeel te zijn van deze aquarium onderwaterwereld. Verdwalen was niet mogelijk in deze cirkel, al was het groot genoeg om even niet te weten waar ook weer die auto’s liggen, waar je de biertap kunt vinden of andere levensechte decorelementen. Gelukkig kwam je onderweg genoeg Calypsianen tegen om je niet verdwaald te voelen.

 

 

Na een uur was het hele aquarium van boven tot beneden tot in detail bekeken en drupten de verschillende duikers weer naar het dek. Alle Calypsianen hadden een big smile op hun gezicht, meer hoeft er dan niet gezegd te worden. In omgekeerde volgorde werd alles weer volbracht. In de auto’s volgden de enthousiaste verhalen van de duikbelevenis, al sloeg de vermoeidheid ook wel toe.

Calypso bij TODI

Dank aan Albert, Anton, Bert, Chris, Diede, Eric, Guusje, Heiman, Henk, Henriette, Jaco, Kevin, Kim, Klaas, Lennart, Margriet, Marieke, Mark, Mark junior, Michel, Mirjam, Peter, Roel, Vincent en jarige Wessel die deze dag tot een onvergetelijke dag wisten maken.

Door: Sandra Huisman, organisator van ‘Wij gaan naar Todi toe’- Calypso duikuitje