Aangescherpt vulprotocol

Naar aanleiding van het dodelijke ongeval bij een duikclub in Amstelveen, veroorzaakt door een onjuiste kraan op een fles, hebben ons vulprotocol nog eens onder de loep genomen. 

Ter bescherming van onze vulmeesters en onze leden is besloten dat alleen flessen die door ons gecheckt zijn op het feit of draad en kraan overeenkomen, nog zullen worden gevuld. Hiervoor moet je je fles eenmalig laten controleren door een Calypso vulmeester. Als dit in orde is, wordt er een sticker op je fles geplakt. Deze sticker krijg je als: 

  • De fles nog binnen de keuring periode valt
  • De draad en de kraan overeenkomen. 

Op de sticker staat ook de datum tot wanneer de fles gekeurd is. Enkel flessen voorzien van deze sticker en een geldige keuring worden gevuld. 

Het werken met deze sticker heeft als voordeel dat de vulmeester niet iedere keer opnieuw de draad en kraan hoeft te controleren en dat eenvoudig te zien is of de fles nog binnen de keuring valt.

Flessen van leden die geen sticker hebben, dienen altijd geïnspecteerd te worden door een vulmeester en bij grote drukte hebben de flessen mét sticker voorrang. 

De komende weken zullen er op de woensdagavonden extra vulmeesters ingepland worden om deze inspecties uit te voeren en stickers uit te delen, dus kom een van deze weken even langs met je fles(sen).

Uiteraard is overbodig te melden dat je als eigenaar ten alle tijden verantwoordelijk bent voor je eigen fles en dat je alleen bij Calypso mag vullen als je ook ‘vullid’ bent.