2* brevet in de pocket !

IMG_2037Plan, voorbereiding, uitvoering, de duik en de debriefing….
check, check, check, check en check.

De reddendag ging vanwege een gebrek aan belangstelling helaas niet door en dus bleef alleen het deel redden voor de 2* in opleiding over.
Zondag 5 juli om 9:00 uur afgesproken bij de toolenburgplas. De cursisten Kevin, Hansjorg, Bas en Lennart nemen vlees en vooral veel vocht mee want het belooft een zonnige dag te worden. Wel is er sprake van dat het weer in de middag kan omslaan. Dat gaat Henriette in de gaten houden. Partytent opgezet en ons in duiktenue gehesen voor de eerste van de twee reddingsduiken. Heerlijk water en erg goed zicht met veel leven.

Nadat de eerste reddingsacties zijn afgerond en debriefing heeft plaatsgevonden wordt de BBQ aangestoken. Heerlijk weer, lekker vlees en veel vocht maakt dat we 2 uur later weer klaar zijn voor de volgende ronde van reddingsoefeningen. 

IMG_2027Kevin geniet met volle teugen van de wrakjes onder water, maar ontkomt er niet aan om ook de reddingsopstijgingen te maken 🙂
Weer boven water komend blijkt het weer volledig te zijn omgeslagen. Henriette heeft al actie genomen en heeft de party tent van Michael afgebroken en materiaal in veiligheid gebracht.
Uiteindelijk valt het allemaal behoorlijk mee en kunnen we relaxt bij de auto nog een drankje nuttigen en Hansjorg, Bas en Lennart feliciteren met het door hun behaalde 2* brevet. VAN HARTE!
IMG_2021
Kevin moet nog wat opleidingsduikjes maken, maar hij weet nu dat je ook als 1* in de Toolenburgplas bij wrakjes kunt duiken en ervaring opdoen.

Wij (Albert en Michael) worden door de cursisten bedankt voor onze enthousiaste inzet en Henriette voor haar ondersteuning op de dag.

Het was wederom een succesvolle en gezellige LOV Calypso opleidingsdag.

IMG_2029 (2)